Levensbomenbos Kerkrade

Levensbomenbos Kerkrade

Uw aanvraag annuleren

Weet u zeker dat u wilt stoppen?

nee  

Adoptie

Adopteer een boom in het Levensbomenbos Kerkrade!

Het Levensbomenbos Kerkrade biedt u de mogelijkheid om ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis een boom te adopteren. Bijvoorbeeld als (groot)ouder van een pasgeboren kind of als u onlangs in het huwelijk bent getreden. Maar ook ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon die u is ontvallen. Het Levensbomenbos biedt een herinnering die blijft voortleven. Een bijzonder aandenken dat groeit en ieder jaar opnieuw opbloeit.

Op deze pagina vindt u het aanmeldformulier om een boom in het Levensbomenbos Kerkrade te adopteren. Nadat u het formulier doorlopen heeft, dient u het verschuldigde bedrag direct online te betalen. Betaling gebeurt via iDeal.

Het is mogelijk om meerdere bomen per persoon te adopteren. Voor iedere boom dient het formulier opnieuw ingevuld te worden.

De aanmelding sluit op 13 oktober 2017.

Locatie

Het Levensbomenbos is gelegen op het plateau tussen de Hamstraat en Parallelweg, ten oosten van het bedrijventerrein Willem Sophia. Het belang van rust staat voorop in het Levensbomenbos. Het is geen park met de daarbij behorende voorzieningen, maar heeft het karakter van een combinatie tussen een Limburgse fruitweide en bomenweide. De inrichting is uiterst sober en het is alleen toegankelijk middels een bospad, bestaande uit halfverharding. De individuele bomen zijn door de begroeiing beperkt toegankelijk. Het past daarmee binnen het ecologische karakter van het natuurgebied.

Boomkeuze

Inwoners van Kerkrade kunnen voor 30 euro een boom in het Levensbomenbos adopteren. U kunt kiezen uit bosbomen en fruitbomen. Bij de bosbomen kunt u kiezen uit de (tamme) kastanje, (wilde) kers, (zomer)eik, (zilver)linde en (berg)esdoorn. Bij de bosbomen kunt u kiezen uit de appelboom, kersenboom en pruimenboom. Klik op de volgende link om meer te weten te komen over de symboliek van de bomen in het Levensbomenbos.

Let op: aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Er zijn maar een bepaald aantal bomen per soort beschikbaar. Zodra het aantal beschikbare bomen van een soort bereikt is, zal het niet meer mogelijk zijn om deze soort als voorkeur door te geven. Zodra een boom niet meer beschikbaar is, zal deze zo snel mogelijk uit de keuzelijst verwijderd worden. Mocht onverhoopt voorkomen dat u wel nog uw keuze van boom door heeft gegeven, maar in de tussentijd de boom van uw keuze niet meer beschikbaar is, zal contact met u worden opgenomen.

Symboliek

Bosbomen:

• Tamme kastanje: De tamme kastanje staat symbool voor inzicht, rechtvaardigheid en standvastigheid die kracht en schoonheid aan het leven schenken.

• Wilde kers: De wilde kers staat symbool als 'Hemelse vrucht'; de beloning na een leven waarin de juiste dingen zijn gedaan.

• Zomereik: De eik geeft een gevoel van veiligheid en wijsheid en staat symbool voor levenskracht, stabiliteit en nieuw leven.

• Zilverlinde: De linde staat symbool voor verbondenheid, rust, bescherming, trouw, liefde, vrouwelijke gratie en schoonheid.

• Bergesdoorn: De esdoorn staat voor onvoorwaardelijke liefde en voor levensenergie die wordt gebruikt om de medemens te helpen.

Fruitbomen:

• Appelboom: De appelboom staat symbool voor liefde, aantrekkingskracht, vruchtbaarheid, trouw en onsterfelijkheid.

• Kersenboom: De kers is een boom die verzorging nodig heeft wil je een goede oogst krijgen. De kers staat daarmee symbool voor opvoeding.

• Pruimenboom: De pruimenboom staat symbool voor onafhankelijkheid, geschikt om iemand te geven die op eigen benen gaat staan.

Hulp

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Dan kunt u terecht op de locatie van de gemeente Kerkrade aan de Hammolenweg 6. Tussen 25 september en 13 oktober kunt u hier op werkdagen van 9.30 uur tot 11.30 uur terecht.

Er zal een mobiel pinapparaat op deze locatie aanwezig zijn.

Sponsoring

Bedrijven, verenigingen en organisaties hebben geen mogelijkheid om een boom te adopteren, maar wordt wel de mogelijkheid geboden om te sponsoren. Wilt u sponsoren? Stuur dan een e-mail naar gemeentehuis@kerkrade.nl onder vermelding van 'Sponsoring Levensbomenbos Kerkrade'.

Plantdag

Nadat u de bevestiging van de adoptie heeft ontvangen, ontvangt u enige tijd later een certificaat als bewijs van adoptie en een uitnodiging voor de plantdag. Als u een boom geadopteerd heeft, kunt u uw geadopteerde boom namelijk zelf planten. De datum van de plantdag is zaterdag 25 november 2017. Houd er wel rekening mee dat door het natuurlijk karakter van het Levensbomenbos het gebied beperkt toegankelijk kan zijn. Op de plantdag krijgt u een label waarop staat voor wie de boom is, op welke datum de boom is geplant en welk soort boom het is. Daarnaast worden de namen voor wie een boom geadopteerd is op een groot bord geplaatst.

Bent u niet in de gelegenheid zelf uw boom te planten? Geen probleem, de gemeente zal hier dan zorg voor dragen.

Bij onverhoopte uitval in de eerste vijf jaar na het planten van de boom, zal deze worden vervangen door een boom van dezelfde soort.

Cadeau

Een gedenkboom kan een heel persoonlijk aandenken voor uzelf zijn, maar het is ook een buitengewoon origineel cadeau om te geven. U ontvangt na het invullen van het formulier een certificaat dat u cadeau kunt doen. Deze persoon kan de boom later in het jaar zelf planten. Zo geeft u ook nog eens de bijzondere beleving van de plantdag cadeau!

Te doorlopen stappen

  • Invullen
  • Controleren
  • Afronden